Mladi iz Aleksinca na edukativnim radionicama

8 juna 2017

U Aleksincu  je počeo prvi ciklus trodnevnih edukativnih radionica, u okviru kojih će više od 60 nezaposlenih mladih tokom juna steći nove lične i poslovne veštine ključne za lakše zaposlenje. Polaznici imaju priliku da uče o uspešnoj komunikaciji, poslovnoj administraciji, upravljanju projektima, pripremi poslovnih planova, kao i tome kako da lakše dođu do željenog posla.

Program će tokom 2017. godine u Srbiji proći čak 1.000 mladih, a edukativne radionice  vode sertifikovani stručnjaci sa velikim iskustvom, kao i menadžeri kompanije koji će biti u ulozi mentora. Radionice u Aleksincu se održavaju od 7. do 9. juna, kao i od 20. do 22. juna.

„Ovaj program će mladima iz Aleksinca omogućiti da steknu nova znanja i veštine, koje će im pomoći da se lakše zaposle i ujedno ostanu u gradu u kojem su rođeni i u kojem su završili školovanje“, izjavio je Čedomir Rakić, zamenik predsednika opštine Aleksinac.

„Ovim dugoročnim programom Coca-Cola HBC želi da omogući mladim ljudima da savladaju važne poslovne veštine, primene novo znanje i sa samopouzdanjem krenu u potragu za poslovima koje žele. Razvoj mladih vidimo kao ulaganje u održivi razvoj naše kompanije kao i budućnosti lokalne privrede koja zavisi od generacija koje dolaze“, istakla je Jovana Tufegdžić, predstavnica kompanije Coca-Cola HBC Srbija.

Radionice se održavaju tokom maja i juna u Ćupriji, Kraljevu, Šidu, Smederevskoj Palanci i Aleksincu, a  tokom septembra i oktobra u Kovinu, Prijepolju, Novom Pazaru, Prokuplju i Leskovcu.

Zainteresovani kandidati se mogu prijaviti za učešće u programu putem formulara za prijavu.